Nyckelfärdiga hus

Konceptet kring nyckelfärdiga hus bygger på att man får ett helt färdigt hus med allt på plats för inflytt. Det är en lite dyrare lösning då det sker genom totalentreprenad men samtidigt behöver du som kund inte funder över om tapeter som ska sättas upp eller klinkers som ska läggas. Det är dock viktigt att förstå att nyckelfärdigt hus kan innebära lite olika saker för olika hustillverkare.

Vilka utmaningar finns med att bygga ett nyckelfärdigt hus?

När du väljer att bygga ett nyckelfärdigt hus är det därför enormt viktigt att säkerställa att allt ni kommer överens om finns med i avtalen. Det handlar bara om att vara tydlig så att båda parter vet vad som förväntas och vad som ska levereras.

Det som är absolut viktigast om du ska bygga ett nyckelfärdigt hus är att du eller ni har en helt klar bild av det hus som ska byggas. Eftersom det är ett nyckelfärdigt hus är det nämligen inte möjligt att göra några förändringar när projektet väl har startat.

Vad kostar ett nyckelfärdigt hus?

Ett nyckelfärdigt hus kan köpas i en vid spridning av prissegment och det som är positivt är att det är en offert för hela husbygget. Vi rekommenderar er att ta in priser från ett antal hustillverkare och jämför gärna priserna på nyckelfärdiga mot att själva sätta ihop offerter. Vår bild är att nyckelfärdigt är något dyrare men mycket smidigare än att själv administrera bygget. Baserat på den erfarenheten kan ett nyckelfärdigt hus i det långa loppet bli både billigare och smidigare än ett icke nyckelfärdigt hus.

Hur lång tid tar det att bygga ett nyckelfärdigt hus?

Det är svårt att generalisera gällande hur lång tid det tar att bygga ett nyckelfärdigt hus. Det är enormt beroende på storlek och komplexiteten i vad som ska byggas såklart.